Dağlı Sigorta

DAĞLI SiGORTA’NIN YENİLİKÇİ UYGULAMALARI FINTECH ZİRVESİNE DAMGA VURDU

DAĞLI SiGORTA’NIN YENİLİKÇİ UYGULAMALARI FINTECH ZİRVESİNE DAMGA VURDU

DAĞLI SiGORTA’NIN YENİLİKÇİ UYGULAMALARI FINTECH ZİRVESİNE DAMGA VURDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kıbrıs Girişimcilik ve Teknoloji Yatırım Derneği (GİTYAD) tarafından düzenlenen Kuzey Kıbrıs’ın Dijital Dönüşümü Fintech Zirvesi, 16 Aralık’ta gerçekleştirildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı etkinlikte, alanında uzman birçok ismin yanı sıra TOBB Finansal Teknolojiler Meclisi Üyeleri, önemli yatırım fonlarının temsilcileri, Kıbrıs’ta faaliyet gösteren bankaların yetkilileri ve fintech girişimlerinin yer aldığı paneller düzenlendi. Dağlı Sigorta CEO’su Ersan Dağlı, etkinlikteki KKTC Fintech Girişimleri Tanıtım Paneli’nde konuşmacı olarak yer aldı.

Değişen finans sektörünün geleceğine ve Kuzey Kıbrıs’taki fintech çalışmalarına ışık tutan etkinlikte Ersan Dağlı, sigorta sektöründe Dağlı Sigorta olarak öncüsü oldukları fintech çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son yıllarda internet ve akıllı cihazların kullanım oranlarının artmasıyla fintechlerin yaygınlaştığının altını çizen Ersan Dağlı, “Fintech, tüketicilerin hayatını kolaylaştırırken sigorta sektöründeki yaygınlığını artırıyor. 2021 yılının sadece ilk üç çeyreğinde insurtech’e 10 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Sigorta teknolojilerinin, 2028 yılına kadar küresel çapta 60 milyar doların üzerinde pazar büyüklüğüne ulaşması öngörülüyor. Sigorta sektörünün insurtech uygulamalarının başında satışların dijitalleşmesi geliyor. Günümüzde internet sitesi ya da mobil uygulamalar üzerinden sigorta hizmetlerine kolayca ulaşılabiliyor.” dedi.

“Sigorta sektörü bu alanda başarı hikâyeleri yazıyor”

Insuretech’in şirketlerin maliyetlerinin düşürülmesine de katkı sağladığını ifade eden Ersan Dağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Insurtech sayesinde sigorta şirketleri daha fazla müşteriye ulaşabiliyor. Hizmetler kısa sürelerde ve hızla gerçekleştiriliyor. Tüketici davranışları ölçümlenebiliyor, tüketiciler istedikleri an ve istedikleri yerden kolayca hizmet alabiliyor.

Sigorta sektörü bu alanda önemli başarı hikâyeleri yazmaya çoktan başladı. Türkiye’nin en önemli sigorta şirketlerinden biri olan Anadolu Sigorta, 2017 yılında ilk metal yakalı çalışanı AS’lı’yı istihdam etti. Insurtech’in güzel örneklerinden biri olan AS’lı, Google Asistan platformunun ardından Whatsapp’ta da müşterilerin anlık sorularını yanıtlamaya başladı. İleri bir yapay zekâ uygulaması olan AS’lı, hasar eksik evrakını teslim alma, ürünler ve hizmetler hakkında bilgi verme, konut ve oto asistans taleplerini alma ve yönlendirme yapma gibi pek çok konuda hızlıca hizmet sunuyor.”




KKTC’de insuretech’in öncüsü Dağlı Sigorta

Dağlı Sigorta’nın Kuzey Kıbrıs’ta dijital sigortacılığın öncüsü olduğunun altını çizen Ersan Dağlı, bu alandaki yatırımlarına uzun zaman önce başladıklarını ve oldukça önemli bir mesafe kat ettiklerini vurguladı. Geleceğe şimdiden yatırım yapma yönündeki vizyonları sayesinde insutech’ten faydalandıkları inovatif ürün ve hizmetlerini sigortalılarla buluşturduklarını söyleyen Ersan Dağlı, “Bugüne kadar ortaya koyduğumuz bu çalışmalarımızla sigortalılarımızın hayatını kolaylaştırırken sektörümüzde birçok ilkin öncüsü olduk. Kıbrıs’ta sigorta sektöründe bir ilke imza atarak QR kod ile poliçe ödeme kolaylığını başlattık. Ayrıca oluşturduğumuz QR Menüleri sayesinde tüm sigorta branşlarında hem bilgi almayı hem de teklif almayı hızlandırdık. Sigortalılarımıza yalnızca bir QR kodu taratarak zorunlu trafik sigortasını satın alma imkânı sunduk. Dağlı Sigorta’nın web sitesine ulaşan bir sigortalı adayı, ihtiyacı olan sigorta ürününe kolayca erişebiliyor, birkaç adımla satın alma sürecini tamamlayabiliyor. Metaverse’ü dijital dönüşüm süreçlerindeki öncü ve lider konumunuzu güçlendirecek yeni bir yatırım alanı olarak görüyoruz. Satış ve pazarlamadan risk yönetimine kadar birçok alanda kullanıcı deneyimi oluşturacak bu yeni teknolojinin, şirketimize ciddi katkılar sunacağını öngörerek inovatif iş süreçlerimizi ve ürünlerimizi metaverse evrenine uyumlu hâle getirmeyi planlıyoruz. Metaverse teknolojisini satış, pazarlama, operasyon, risk değerlendirme ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda müşteri deneyimini artırma konusunda kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Hasar uygulamalarında ve hasar takip sürecinde yapay zekâ uygulamalarını kullanmayı hedefleyen Dağlı Sigorta, başta sosyal medya olmak üzere birçok iletişim kanalındaki görünürlüğünü artırarak da insurtech alanında yaptığı çalışmaların tabana yayılmasını önemsiyor. Gelişen insurtech pazarından besleneceği yeni çalışmalarını tüm sigortalılarıyla buluşturabilmek adına yatırımlarını sürdürüyor.